Nadal verbetert via fitnesszaal op tennisbaan

Rafael Nadal heeft gisteren voor het eerst sinds zijn afmelding voor de US Open, eind augustus, weer op de tennisbaan gestaan. Dat maakte de Spanjaard, wiens linkerknieschijf chronisch is ontstoken, bekend via Twitter.

Nadal (26) trainde op zijn geboorte-eiland Mallorca met zijn oom en coach Tony Nadal. De elfvoudig grandslamwinnaar speelde sinds zijn uitschakeling in de tweede ronde van Wimbledon, eind juni, geen officiële wedstrijd meer en raakte sinds eind september geen bal meer aan.

Nadal, die behalve de US Open onder meer de ATP World Tour Finals en de Davis-Cupfinale moest laten schieten, hoopt eind december in Abu Dhabi zijn rentree te maken. Als hij dat niet haalt, gokt hij op een terugkeer tijdens de Australian Open in januari 2013 in Melbourne.

Nadal is door zijn knieblessure afgezakt naar de vierde plaats op de wereldranglijst.