Meet hoe druk je bent

Website

Sneltest werkdruk

fnvsneltestwerkdruk.nl

Te veel werk doen met te weinig mensen. Als het aan kostenbesparende werkgevers ligt, is dat de ideale situatie. Maar ondertussen vliegen we allemaal richting burn-out. FNV Bondgenoten steekt daar een stokje voor. Met de sneltest werkdruk kun je meten of je een verhoogde kans hebt om met psychische klachten uit te vallen. Er wordt gekeken naar het werk dat je moet verstouwen en hoe je daarmee omgaat, de zogeheten herstelbehoefte na het werk (of je ’s avonds alleen nog apathisch op de bank kunt liggen). Vooral dat laatste is belangrijk. Want de één moet een dag bijkomen van een taak waarvan een ander zich afvraagt wanneer het werk echt gaat beginnen. Als herstelbehoefte en werkdruk hoog zijn, gaan de seinen op rood en zijn er allerlei tips en zelfs een werkdrukbox om de druk van de ketel te krijgen.