Kortkolom binnenland

Nieuwe coalitie in Roermond gevormd

Maastricht. De nieuwe coalitie in Roermond bestaat uit de al besturende partijen CDA en PvdA en de voormalige oppositiepartijen GroenLinks, D66, Demokraten Swalmen, Stadspartij Roermond en Roermond Sociaal. Dat is de uitkomst van onderhandelingen onder leiding van informateur Yvonne van Rooy. Het veelpartijencollege werd noodzakelijk na het opstappen van de VVD, verreweg de grootste partij in Roermond. In de nasleep van invallen van justitie in het huis en in de stadhuiskamer van hun voorman, wethouder Jos van Rey, konden de liberalen naar eigen zeggen niet langer functioneren door „voortdurende aanvallen van andere partijen en de pers”. Van Rey wordt verdacht van corruptie en van lekken uit de vertrouwenscommissie voor de benoeming van een nieuwe burgemeester. (NRC)

Internationale drugsbende opgerold

Amsterdam. De marechaussee heeft met de aanhouding van twaalf personen een internationale drugsbende opgerold. De elf mannen en een vrouw komen uit Kaapverdië, de Verenigde Staten en de Antillen, maakte de marechaussee vandaag bekend. De bende zou zich bezig hebben gehouden met drugshandel vanuit het Caraïbisch gebied, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. Vijf van hen, die eerder deze maand werden aangehouden, worden verdacht van het voorbereiden van liquidaties. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. (Novum)

Ook poli cardiologie Ruwaard dicht

Spijkenisse. Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse sluit ook de polikliniek cardiologie. De buitenpoli’s in Hellevoetsluis, Rozenburg en Hoogvliet zijn eveneens tijdelijk gesloten, zo heeft het ziekenhuis gemeld. Vorige week sloot de verpleegafdeling cardiologie van het ziekenhuis al onder druk van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en stelde de inspectie het hospitaal onder verscherpt toezicht. Aanleiding was een onderzoek naar de sterftecijfers op de ziekenhuisafdeling in 2010, die ruim boven het landelijk gemiddelde liggen. (Novum)

Waarschuwing voor zware windstoten

De Bilt. Het KNMI waarschuwt voor zware windstoten vanavond in de kustprovincies. Vanaf 18.00 tot 21.00 uur kunnen windstoten tot 100 kilometer per uur voorkomen in Zeeland, Noord-Holland, en Zuid-Holland. Het instituut heeft voor deze provincies code geel afgegeven. Vooral automobilisten moeten tijdens de avondspits rekening houden met de harde wind. (Novum)

Man vast voor ontucht op wc

Den Haag. Een 36-jarige man uit Den Haag is afgelopen donderdag aangehouden op verdenking van het misbruiken van een 6-jarig jongetje in een wc van een fastfoodrestaurant in Den Haag. Zijn naam werd door tipgevers genoemd toen twee dagen eerder in een regionaal opsporingsprogramma camerabeelden van de man werden getoond, meldde de politie vandaag. (Novum)