Kijktips

None

Film

The Switch (Josh Gordon en Will Speck, 2010, VS).

Voor de 40-jarige alleenstaande Kassie (Jennifer Aniston) dringt de tijd. Daarom besluit ze tot kunstmatige inseminatie. Waarna er iets misgaat met het potje sperma en zij blijft denken dat zaaddonor Roland de vader van haar zoontje is. Maar dat is haar beste vriend Wally (Jason Bateman), een licht autistische nerd. Moet hij de wisseltruc opbiechten? RTL5, 20.30-22.35u.

Antichrist (Lars von Trier, 2009, DK/F/D).

Vreemde en intense film. Een stel (Willem Dafoe en Charlotte Gainsbourg) bedrijft hevig de liefde in de badkamer. In de andere kamer klimt zoontje Nick ongemerkt uit zijn bedje, gaat voor het open raam staan en tuimelt de sneeuwnacht in. Dood. Tussen de al te brute, ontremde ontknoping en de kitscherige opening zit een prachtige film over rouw, verdriet en zwaar psychisch lijden. Arte, 23.05-00.50u.

Informatief

Höhenflüge.

Documentaire over ballonvaarders Phil en Allie Dunnington en de winterse ballonfestivals in Tannheim en Château d’Oex, waar ballonnen in allerlei vormen (Obélix; een heks) en kleuren aan deelnemen. Januari is een ideale maand om boven (en naast) de Alpen te vliegen. Arte, 19.30-20.15u.

Amusement

The Hour.

Aflevering 2 van seizoen 2 van dramaserie die zich afspeelt op de redactie van een Brits tv-nieuwsprogramma in de jaren vijftig. Hectors wilde nachten in nachtclub El Paradis beginnen hem op te breken: hij wordt gearresteerd voor het mishandelen van zangeres Kiki Delaine. Met Dominic West als Hector, Ben Whishaw als Freddie en Romola Garai als Bel. BBC 2, 22.00-23.00u.

Sport

Champions League: Ajax-Borussia Dortmund.

Vanaf 20.45u een verslag van de wedstrijd. Om 23.00 uur samenvattingen van overige ontmoetingen. Ned.3, 20.15-23.35u.