Kijken: Chinese varkens maken een ‘bommetje’ vanaf steiger

Een boer in China heeft een bijzondere activiteit bedacht om zijn varkens gezonder te maken: hij laat ze van grote hoogte in het water springen. Dat levert op het oog hilarische beelden op.

De China Daily meldde vorige week dat de boer zijn varkens een ‘bommetje’ laat maken omdat het vlees van de beesten hierdoor lekkerder zou worden. De varkens springen van een drie meter hoge steiger. Als ze de sprong niet uit zichzelf willen maken, krijgen ze een duwtje van de andere varkens van boer Huang Demin. Of de varkens zelf echt plezier hebben in het springen is twijfelachtig.

De springende varkens zijn inmiddels een toeristische trekpleister geworden. Chinezen die de sportieve beesten willen eten moeten daar wat voor over hebben, maar het vlees van de varkens is drie keer zo duur als ‘gewoon’ varkensvlees van de lokale markt.

http://www.youtube.com/watch?v=VrPbXR25Czw