Is dat een spook in je broek of ben je gewoon blij om me te zien?

Tom Wolfe (Foto AP)

Zonde, schrijft The Guardian, dat JK Rowlings grotemensenboek The Casual Vacancy en E.L. James’ Fifty shades of Grey-trilogie niet voor de jaarlijkse Bad Sex Award zijn genomineerd.

Passages uit The Quiddity of Wilf Self van Sam Mills, Noughties van Ben Masters , Back to Blood van Tom Wolfe, Rare Earth van Paul Mason, The Yips van Nicola Barker, Infrared van Nancy Huston, The Divine Comedy van Craig Raine en The Adventuress: The Irresistible Rise of Miss Cath Fox van Nicholas Coleridge zijn dit jaar genomineerd voor de Britse Bad Sex Award.

En dat terwijl E.L. James en JK Rowling eerder getipt werden als de grootste kanshebbers voor de prijs. Jonathan Beckman, voorzitter van de jury, is echter van mening dat Rowling en James niet op de shortlist thuishoren. Ondanks het feit dat Rowling enkele ‘onaangename’ passages in haar boek The Casual Vacancy verwerkte. James dingt niet mee naar de prijs omdat pornografische en erotische literatuur überhaupt niet genomineerd wordt.

Op de website van The Guardian enkele heerlijke passages uit de genomineerde boeken van Mills, Masters, Wolfe, Mason, Barker, Huston, Raine en Coleridge. “Mijn pik was bijna een spook, maar ik raakte niet in paniek.”

    • Sebastiaan Kort