ik@nrc.nl

Sinterklaas is weer in het land. Mijn tweelingdochters Soetie en Enne (6 jaar) staan met een vriendin bij onze open haard te debatteren over hoe Zwarte Piet door zo’n schoorsteen komt. Het vriendinnetje vertelt het nog sterker: zij hebben helemaal geen open haard.

Nu wordt er gediscussieerd over hoe Zwarte Piet dan toch bij haar naar binnen komt, want – zo vertelt ze – papa doet elke avond de deur op slot. Enne oppert: „Misschien komt Zwarte Piet wel helemaal niet door de schoorsteen, maar doen papa en mama de cadeautjes in de schoen.”

Vier grote ogen kijken haar verbijsterd aan. Er wordt hard „Nee!” geroepen. Hoe komt ze daar nu bij? En alsof Enne niets heeft gezegd, raden ze verder naar hoe Zwarte Piet toch door de schoorsteen komt.

Ook een ikje insturen? Mail maximaal 120 woorden naar ik@nrc.nl

    • Jannelien Wieland