Ik maak het anderen naar de zin

In de rubriek Pitch krijgen lezers die een nieuwe baan zoeken de kans zichzelf te pitchen. Promoot jezelf in 250 woorden.

Kandidaat

Naam: Suzanne de Rooij (30)

Was: Administratief medewerker bij een crematorium

Wil een baan als: Administratief medewerker, afdelingsassistent of office manager

Werkloos sinds: 1 juni 2012

Salariseis: „Mijn laatste salaris bedroeg 2.300 euro bruto bij 38 uur per week.”

Pogingen om werk te vinden: „Ik heb veel brieven geschreven en sta ingeschreven bij verschillende uitzendbureaus.”

Pitch

„Het populaire ‘out of the box’-denken is niet echt iets voor mij. Ik werk juist liever binnen de kaders, pas me makkelijk aan en maak het anderen graag naar de zin. Ik vind het fijn om op de achtergrond te opereren. Dingen zo te regelen dat anderen hun werk goed kunnen doen.”

„Ik ben dan ook op zoek naar een ondersteunende functie, bijvoorbeeld als office manager of afdelingsassistent in de culturele of maatschappelijke sector. Het lijkt me leuk om bij een idealistisch bedrijf te werken, omdat ik in mijn eigen leven ook graag bijdraag aan een betere wereld. Ik koop biologische producten en geef aan goede doelen.”

„Soms word ik voor functies afgewezen omdat ik te hoog geschoold ben. Ik heb vwo gedaan en daarna Nederlands gestudeerd. Vrienden vragen me soms waarom ik niet een baan zoek die meer aansluit bij mijn studie, maar een ondersteunende functie past gewoon beter bij me dan een zwaar inhoudelijk baan. Ik ben heel enthousiast om aan de slag te gaan en kan hard werken, maar ik heb daarbij niet de ambitie om steeds hoger op te willen.

„Eerder stond ik in een boekhandel achter de kassa, deed ik de administratie bij TNT en werkte ik op het kantoor van een crematorium. Bij die laatste baan vond ik het mooi en dankbaar om mensen goed te woord te staan in moeilijke tijden. Ik ben heel sociaal en kon het in mijn vorige banen net zo goed vinden met de schoonmaker als met de directeur.”

Ben jij ook op zoek naar een baan en wil je jezelf graag pitchen? Of heb jij misschien de ideale baan voor Suzanne de Rooij? Mail naar werk@nrc.nl