Frans Kusters overleden

Schrijver Frans Kusters is gisteren op 63-jarige leeftijd overleden.   Hij publiceerde sinds zijn met de Reina Prinsen Geerligs Prijs bekroonde debuut De reis naar Brabant (1975) een tiental verhalenbundels en een roman, Na het wonder, uit 2001. De ‘Nescio van Nijmegen’ schreef veel fragmentarische verhalen waarin de weemoed zelden ver weg was. Kusters, die

Schrijver Frans Kusters is gisteren op 63-jarige leeftijd overleden.

 

Hij publiceerde sinds zijn met de Reina Prinsen Geerligs Prijs bekroonde debuut De reis naar Brabant (1975) een tiental verhalenbundels en een roman, Na het wonder, uit 2001.

De ‘Nescio van Nijmegen’ schreef veel fragmentarische verhalen waarin de weemoed zelden ver weg was. Kusters, die als jurist verbonden was aan de Radboud Universiteit, was jarenlang voorzitter van Schrijversvereniging De Bezige Bij.

Hij was al geruime tijd ziek, zo laat de uitgeverij in een persverklaring weten.

 

    • Sebastiaan Kort