De trailer Oz: The Great and Powerful

None

*** Disney was aangenaam verrast door het monstersucces van Tim Burtons Alice in Wonderland, die hele mooie plaatjes combineerde met een akelig voorspelbaar plot: ‘meisje redt wereld door innerlijke kracht te vinden’. Meer van hetzelfde, is dan de reflex – vagelijk 19e-eeuwse fantasie. Oz: The Great And Powerful dus, een prequel (voorfilm) voor The Wizard of Oz uit 1939. In de trailer boeien de rijke animatie en de beeldcitaten uit het origineel: Kansas in zwart-wit, Oz in Technicolor. Minder boeiend lijkt de plot, waarin James Franco als zelfzuchtige kermisgoochelaar ditmaal de gemankeerde messias mag uithangen die Oz zal redden als hij zijn morele kompas vindt. De vraag is of regisseur Sam Raimi (The Evil Dead, Spider-Man) daar nog wat pit aan toevoegt. Verwacht op 14 maart. (CvZ)