Champions League: exit Ajax na afgang tegen Dortmund

Foto AFP / John Thys

Ajax maakt geen kans meer op een plek in de knock-outfase van de Champions League. De Amsterdammers verloren vanavond in de Arena kansloos met 1-4 van Borussia Dortmund.

Omdat Borussia Dortmund in zijn afgelopen zeven Europese uitduels zonder zege bleef, had Ajax voorafgaand aan het duel hoop op een mooi resultaat. Die hoop werd al snel omgezet in desillusie, want Ajax werd in eigen huis afgestraft door de Duitse landskampioen.

Bij rust stond het al 0-3 voor Dortmund. Ajax oogde ongeïnspireerd, speelde rommelig en maakte veel fouten. Marco Reus, Mario Götze en Robert Lewandowski (twee keer) scoorden voor de Duitsers. Danny Hoesen deed nog iets terug voor Ajax.

Duizenden toeschouwers verlieten de Arena tien minuten voor tijd al. Dortmund plaatst zich door de zege voor de achtste finales van de Champions League. Ajax maakt geen kans meer op de volgende ronde, maar mag nog wel hoop houden op de derde plaats, die recht geeft op doorstroming naar de Europa League.

Bekijk hieronder de eerste drie doelpunten van de wedstrijd:

Manchester City ook uitgeschakeld na gelijkspel tegen Real

Manchester City werd vanavond ook uitgeschakeld. In de andere wedstrijd in groep D speelde City met 1-1 gelijk tegen Real Madrid. Dat was voor Real voldoende om ook door te gaan naar de achtste finales.

In groep B plaatsten Schalke 04 en Arsenal zich voor de laatste zestien. Schalke was met 1-0 te sterk voor Olympiakos Piraeus, terwijl Arsenal met 2-0 won van Montpellier. De laatste speelronde in poule B is beslissend voor wie als groepswinnaar naar de achtste finales gaat.

Malaga verzekerde zich eerder vanavond al van de winst in groep C door met 2-2 gelijk te spelen bij Zenit Sint-Petersburg. AC Milan won met 1-3 bij Anderlecht en is ook door naar de volgende ronde.

In groep A was FC Porto al geplaatst voor de laatste zestien. Porto klopte Dinamo Zagreb vanavond met 3-0, Paris Saint Germain won met 0-2 bij Dinamo Kiev. Porto en PSG beslissen over twee weken in een rechstreeks duel wie de groepswinnaar wordt in poule A.