Barcelona ronde verder in Champions League

Ook Sjachtar Donetsk, Valencia en Bayern München schaarden zich al bij de laatste zestien.

Rotterdam. Barcelona heeft zich geplaatst bij de laatste zestien van de Champions League. De Spaanse club won gisteren eenvoudig met 3-0 bij Spartak Moskou. Die stand was bij rust al bereikt. Dani Alves opende de score en sterspeler Lionel Messi maakte de andere twee doelpunten. In de tweede helft viel er weinig meer te genieten. Cesc Fabregas was nog wel dicht bij een treffer voor Barcelona, maar de middenvelder schoot oog in oog met Dykan tegen de benen van de keeper aan.

In het andere duel in groep G won de Portugese club Benfica thuis van het Schotse Celtic. Beide clubs hebben nu evenveel punten en maken, met nog één speelronde op het programma, beide nog kans om de volgende ronde te bereiken.

Ook Sjachtar Donetsk is niet meer in te halen door de concurrenten Chelsea en Juventus en gaat door naar de knock-outfase. De ploeg won met 5-2 bij het Deense Nordsjælland.

In groep F hadden Valencia en Bayern München beide genoeg aan hun gelijkspel (1-1) om te overwinteren in de Champions League.

Voor Manchester United maakte de nederlaag in Turkije tegen Galatasary (1-0) niet heel veel uit, de Engelse ploeg was al zeker van een plaats in de knock-outfase. Galatasary maakt door de zege nog kans om door te gaan, net als Cluj, dat met 3-1 won van Sporting Braga.

Vanavond staan de wedstrijden in groep A,B, C en D op het programma, met onder meer Ajax-Borussia Dortmund. Ajax staat derde in de groep. De volgende speelronde is op 4 en 5 december. Novum