Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Religie

Terugkijken: Tegenlicht - de Joodse kolonisten van het Palestijnse Hebron

In het centrum van de grote Palestijnse stad Hebron hebben 800 Joodse kolonisten een zwaar bewaakte nederzetting gesticht. Een Israëlisch-Nederlandse filmmaakster bracht gedurende drie jaar veel tijd door in het gebied. Bekijk in de Tegenlicht-uitzending van gisteravond haar indrukwekkende bevindingen.

Een absurdistische werkelijkheid toont journaliste Esther Hertog. Ze neemt een confronterende mix waar van religie, soldaten en religieus gedreven kolonisten. Enkele van deze laatstgenoemde komen aan het woord en uiten in sterke taal hun standpunt: “Als er geschreven staat dat ik hiervoor moet sterven, dan doe ik dat.”

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.