Schoten bij ambassade VS in Tel Aviv na steekpartij bewaker

Politiemannen houden de wacht bij een wagen waarin de inmiddels gearresteerde aanvaller zit. Foto Reuters / Baz Ratner

Een Israëlische man heeft een bewaker van de Amerikaanse ambassade in Tel Aviv neergestoken. Bij de aanval zijn schoten gelost, meldt Reuters. De man is gearresteerd door de politie.

Een woordvoerder van de politie in de Israëlische stad zegt dat de bewaker schoten heeft gelost op het moment dat hij met een steekwapen werd belaagd. Volgens de Israëlische radio raakte de 41-jarige aanvaller, die behalve een mes een bijl bij zich zou hebben gehad, zelf ook gewond. De Israëlische jood zou tevens in het bezit zijn van een strafblad.

Reuters tekende dit verslag op van de 48-jarige David Cohen die al joggend ooggetuige werd van het incident:

“Een Mazda stopte voor de ambassade en een man stapte uit uit. Hij had een rode tas bij zich en een hooivork. De man rende op de bewakers af; toen zij hem zagen riepen ze dat hij op de grond moest gaan liggen. Maar hij bleef rennen waarop ze waarschuwingsschoten losten en hem opnieuw sommeerden te gaan liggen. Maar hij bleef maar komen waarop de bewakers hem besprongen en zijn tas afpakten.”

De Israëlische politie zegt vooralsnog niet uit te gaan van een politiek getinte daad. De bewaker is volgens een woordvoerder licht gewond geraakt in zijn been. De ambassade zelf gaf nog geen commentaar.