Rode Kruis opent rekeningnummer voor slachtoffers geweld Gaza

Palestinians inspect destroyed buildings after what witnesses said was an Israeli air strike in Gaza City November 20, 2012. The U.N. chief called for an immediate ceasefire in the Gaza Strip on Tuesday and U.S. Secretary of State Hillary Clinton headed to the region with a message that escalation of the week-long conflict was in nobody's interest. REUTERS/Mohammed Salem (GAZA - Tags: MILITARY CONFLICT TPX IMAGES OF THE DAY)
Palestinians inspect destroyed buildings after what witnesses said was an Israeli air strike in Gaza City November 20, 2012. The U.N. chief called for an immediate ceasefire in the Gaza Strip on Tuesday and U.S. Secretary of State Hillary Clinton headed to the region with a message that escalation of the week-long conflict was in nobody's interest. REUTERS/Mohammed Salem (GAZA - Tags: MILITARY CONFLICT TPX IMAGES OF THE DAY) Verwoeste gebouwen in Gaza-Stad na een Israëlische luchtaanval vandaag. Foto Reuters / Mohammed Salem

Het Rode Kruis heeft een rekeningnummer geopend voor de burgerslachtoffers van het opgelaaide geweld in Israël en de Gazastrook, zo meldt de organisatie. Het geopende rekeningnummer is 7244.

De strijd tussen Israël en Hamas in de Gazastrook laaide vorige week woensdag op. Het Rode Kruis zegt zich grote zorgen te maken over het toenemend aantal burgerslachtoffers.

“Door het aanhoudende geweld wordt de situatie met het uur schrijnender.”

Vrijwilligers van de Palestijnse Rode Halve Maan en de Magen David Adom, de zusterverenigingen van het Rode Kruis in de Gazastrook en Israël, zijn volgens de organisatie 24 uur per dag in touw om de slachtoffers van het geweld te behandelen en te evacueren naar ziekenhuizen. Ook zijn voorraden medisch materiaal van het Rode Kruis naar ziekenhuizen en ambulances in de Gazastrook gegaan.

Rode Kruis bereidt distributie hulpgoederen voor

Verder bemiddelt het Rode Kruis om de invoer van medicijnen, benzine en andere hulpgoederen naar de Gazastrook mogelijk te maken. De hulporganisatie bereidt momenteel de distributie voor van hulpgoederen zoals voedsel, kookmateriaal, dekens en zeil voor tijdelijk onderdak.

“Maar er is dringend meer hulp en financiering nodig.”

Kabinet trekt 3 miljoen uit voor noodhulp Gaza

Het kabinet trekt 3 miljoen extra uit voor humanitaire hulp aan Gaza, zo maakte minister Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking gisteren bekend.

Ploumen:

“Gezien de de facto isolatie van Gaza kan een intensivering van de strijd enorme humanitaire gevolgen hebben. Vooral aan medische hulp is veel behoefte.”