Ricky van Wolfswinkel onbestraft om vinger

Sporting Portugal kan donderdag in de Europa Leaguewedstrijd tegen FC Basel gewoon beschikken over Ricky van Wolfswinkel. De Nederlandse spits van de tweede club uit Lissabon zou in de vorige ronde tegen Racing Genk zijn middelvinger hebben opgestoken in de richting van zijn eigen fans.

De Europese voetbalbond UEFA sprak hem gisteren wegens gebrek aan bewijs vrij. Van Wolfswinkel beweerde voor de UEFA-tuchtcommissie dat sprake was van een misverstand.

„Toen ik scoorde, kuste ik mijn hand en tilde ik deze op als teken van liefde voor mijn gezin. De foto werd gewoon op een slecht moment genomen. Ik zou nooit zo reageren richting onze supporters. Zij zijn de beste, in goede en in slechte tijden”, zei de voormalige spits van ondermeer FC Utrecht.

Sporting doet het zowel in de Portugese competitie als in de Europa League slecht. Donderdag moet de club in het Zwitserse Basel uitschakeling in de Europa League zien te voorkomen. (Novum)