Kou blijft uit

None

Pas rond de maandwisseling lijkt er geleidelijk koudere lucht onze kant op te komen en krijgt het weer een winters tintje. Tot die tijd blijft het nog rustig herfstweer, met middagtemperaturen rond normaal.

Na gemiddeld een graad of 10 vanmiddag daalt de temperatuur vanavond in opklaringen tot plaatselijk 3 graden in het binnenland. Vannacht schuift vanuit het westen bewolking binnen en gaat de temperatuur weer iets omhoog. Aan zee wordt het niet kouder dan 6 graden.

Morgen schuift een regenstoring vanuit het westen het land in. Deze ligt in de ochtend nog vooral over de westelijke delen van het land en bereikt in de middag ook het midden. In het oosten en noordoosten blijft het overdag nog droog, met vooral daar soms ook nog een gaatje voor de zon. Er waait een zwakke tot matige zuidelijke wind en qua middagtemperatuur komen we rond normaal uit voor de tijd van het jaar met veelal 9 graden. In de avond volgt ook in het oosten regen.

Donderdagochtend trekt die regen via het oosten het land uit, waarna het vanuit het westen breed opklaart. De middag verloopt regionaal dan vrij zonnig. Qua wind verandert er weinig en ook de temperatuur blijft, met een graad of 9, rond normaal.

Ook de dagen daarna wordt het in de middaguren rond 9 graden en blijft het kwik in de nachten een paar graden boven nul.