Kortkolom sport

KNVB: ruzie arbiter en speler laten rusten

Zeist. De woordenwisseling afgelopen zondag tussen de Portugese voetballer Danilo en scheidsrechter Tom van Sichem krijgt geen staartje. Zowel Roda JC als de KNVB heeft laten weten de zaak te laten rusten. De verdediger van de Limburgse club beschuldigde de arbiter ervan zijn moeder beledigd te hebben. Danilo kreeg zondag bij Heracles een gele kaart voor het maken van een wegwerpgebaar. De gemoederen liepen vervolgens zo hoog op, dat de voetballer van Roda JC in huilen uitbarstte. De club zegt Danilo op zijn woord te geloven, maar geen verdere ruchtbaarheid aan de zaak te willen geven. Van Sichem liet na afloop van de wedstrijd direct weten zich van geen kwaad bewust te zijn. Ook de KNVB laat de zaak rusten. Roda accepteerde gisteren een schikkingsvoorstel van een duel schorsing voor Filip Kurto. De Poolse doelman haalde zondag in de wedstrijd tegen Heracles de doorgebroken Geoffrey Castillion neer en werd van het veld gestuurd.

(Novum)

Buffon genomineerd voor wereldelftal

Rome. Doelman Gianluigi Buffon van voetbalclub Juventus is opnieuw genomineerd voor een plaats in het wereldelftal. De Italiaanse international werd de afgelopen vier jaar verkozen in het elftal met de beste voetballers van het jaar. Dit jaar is hij samen met doelman Iker Casillas (Real Madrid), Petr Cech (Chelsea), Joe Hart (Manchester City) en Manuel Neuer (Bayern München) geselecteerd. De komende anderhalve week maakt de wereldvakbond Fifpro telkens een reeks genomineerden bekend. Daarover is gestemd door alle aangesloten spelersvakbonden. Fifpro organiseert de verkiezing met wereldvoetbalbond FIFA. Het wereldelftal wordt op 7 januari bekendgemaakt tijdens het gala rond de Gouden Bal, de trofee voor beste (veld)speler in 2012. (Novum)

Darter Ted Hankey had lichte beroerte

Londen. Oud-wereldkampioen Ted Hankey is afgelopen week getroffen door een lichte beroerte. Dat bevestigt zijn zaakwaarnemer tegen de BBC. De 44-jarige Hankey, ook bekend onder zijn bijnaam The Count, moet zeker zes tot acht weken rust houden en mist daardoor de WK-kwalificatiewedstrijden. Hankey werd na zijn nederlaag tegen Michael van Gerwen door fans beschuldigd van dronkenschap. Hij wreef tijdens het duel voortdurend in een van zijn ogen en wierp de pijltjes ver beneden zijn niveau. Hankey won in 2000 en 2009 de Lakeside, het WK van dartsbond BDO. Na het WK van begin dit jaar stapte hij over naar de rivaliserende dartsbond PDC. (Novum)

NEC accepteert geen schorsing Koolwijk

Nijmegen. NEC accepteert het schikkingsvoorstel voor Ryan Koolwijk niet. De aanklager betaald voetbal legde de speler gisteren een schorsing van drie wedstrijden op, waarvan een voorwaardelijk, naar aanleiding van de rode kaart die de middenvelder zondag kreeg in de wedstrijd tegen Vitesse. Koolwijk maakte een ‘tackle van achteren’ op de achillespezen van tegenstander Tomas Kalas. De zaak wordt nu voorgelegd aan de tuchtcommissie van de KNVB. (Novum)