Kijktips

Le général Kenji Ishiwara se hissa rapidement au sommet de la hiérarchie militaire et devient une figure incontournable du paysage intellectuel de l'extrême droite japonaise
Le général Kenji Ishiwara se hissa rapidement au sommet de la hiérarchie militaire et devient une figure incontournable du paysage intellectuel de l'extrême droite japonaise

Film

Get him to the Greek (Nicholas Stoller, 2010, VS).

‘The worst thing for Africa since apartheid’ wordt African Child van rockster Aldous Snow (Russell Brand) hier genoemd en daarmee is de toon gezet van deze hippe komedie over mannen die niet volwassen kunnen worden. Aaron Green (Jonah Hill) moet de uitgerangeerde überglamrocker Snow van Londen naar Los Angeles zien te krijgen voor een comebackconcert. Daarvoor is veel sex, drugs en rock-’n-roll nodig. Veronica, 20.30-22.35u.

Planet of the Apes (Tim Burton, 2001, VS).

De make-upafdeling speelt een hoofdrol in de remake van de apenplaneetfilm uit 1968. Oogstrelend spektakel laat astronaut Mark Wahlberg als een Odysseus de prijs betalen voor het de ruimte insturen van genetisch gemanipuleerde apen. RTL7, 22.50-01.05u.

Informatief

Earthflight: Africa.

Deel twee van een serie natuurdocumentaires die zijn gefilmd uit vogelperspectief, veelal door miniatuurcamera’s die op vogels werden bevestigd. Vanavond zijn dat een aasgier, visarenden, jan-van-genten en kelpmeeuwen. Ned.1, 20.35-21.30u.

Général Ishiwara – L’homme qui déclencha la guerre.

Documentaire die de Tweede Wereldoorlog in het Verre Oosten beschouwt vanuit het standpunt van een van de hoofdrolspelers. De film onderzoekt de mechanismen die in tijden van crisis tot gewapende conflicten leiden. Ishiwara Kanji (1889-1948) voerde het bevel over de Japanse inval in Mantsjoerije in 1931. Al in de jaren 20 begon hij met de voorbereidingen voor een gewapend conflict met de VS. Toen het eenmaal zo ver was zette hij zich in om een eind aan die oorlog te maken. De als excentriek bekendstaande Ishiwara had talent voor fotografie, tekenen en filmen en hield van drama. Hij filmde zelf zijn militaire - en gezinsleven en het leven van alledag. Arte, 21.55-23.20u.