Kabinet trekt 3 miljoen euro extra uit voor steun aan Gaza

Het kabinet trekt 3 miljoen euro extra uit voor humanitaire hulp aan Gaza, nu het conflict met Israël opnieuw oplaait. Dat maakte minister Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking gisteren bekend. Ploumen: „Gezien de de facto isolatie van Gaza kan een intensivering van de strijd enorme humanitaire gevolgen hebben. Vooral aan medische hulp is veel behoefte.” De humanitaire hulp is dit weekend besproken in een telefoongesprek tussen minister Timmermans van Buitenlandse Zaken en zijn Palestijnse collega Al Malki. De eerdere bijdrage aan UNRWA, de VN-organisatie voor hulp aan Palestijnse vluchtelingen, wordt met 2 miljoen euro verhoogd tot 15 miljoen euro. Daarnaast wordt via het Rode Kruis 1 miljoen beschikbaar gesteld voor met name levensreddende medische behandeling . Eerder dit jaar was via UNRWA en het World Food Program al 5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor Gaza en de Westelijke Jordaanoever. NRC

Lees meer op pagina 6&7