Drie verdachten strandrellen alsnog celstraffen in hoger beroep

Politietijdens het strandfeest in Hoek van Holland in 2009 dat uitliep op een grote vechtpartij, waarbij een jongen om het leven kwam en zeven anderen gewond raakten. Foto ANP / Marco Ferwerda Politietijdens het strandfeest in Hoek van Holland in 2009 dat uitliep op een grote vechtpartij, waarbij een jongen om het leven kwam en zeven anderen gewond raakten. Foto ANP / Marco Ferwerda

Drie verdachten van de strandrellen in Hoek van Holland in 2009 hebben alsnog celstraffen gekregen, meldt Novum. De rechtbank had hen eerder veroordeeld tot werkstraffen en voorwaardelijke celstraffen. Het gerechtshof in Den Haag oordeelde vandaag dat de zaken zo ernstig zijn dat ze niet kunnen worden afgedaan met een taakstraf.

Een verdachte die eerder door de rechtbank werd veroordeeld, is door het hof vrijgesproken. Van de overige zeven verdachten kregen er zes een celstraf van vier maanden. Een verdachte kreeg een taakstraf opgelegd. De groep waar de verdachten bij hoorden heeft agenten opgedreven en bekogeld.

Bij de rellen rond het strandfeest Sunset Grooves zagen in het nauw gedreven agenten zich genoodzaakt schoten te lossen. Een negentienjarige Rotterdammer overleed daardoor. Na de rellen werden ruim vijftig verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij de ongeregeldheden.

    • Anouk Eigenraam