De Gaza-crisis in kaart: elk bevestigd incident staat op Google Maps

Israëlische soldaten inpecteren hun munitie nabij de grens tussen Israël en de Gazastrook. Foto AFP / Jack Guez

Het is een week geleden dat Ahmed Jabari in zijn auto door Gaza reed toen deze personenwagen, en dus ook de Hamasleider, gedecimeerd werd door een Israëlische luchtaanval. De rest is geschiedenis: we zijn nu al weer getuige van de zevende dag van een bloedige strijd. The Guardian brengt elk geverifieerd incident letterlijk in kaart.

De Britse krant baseert zich op calamiteiten die door de plaatselijke nieuwsmedia en internationale persbureaus zijn gemeld sinds de dood van Jabari. Lezers die een voorval kunnen bevestigen dat nog niet op de kaart te vinden is, kunnen hiervan melding doen bij The Guardian. Zo moet de kaart steeds completer worden.

Een fijn stukje data- en open source journalistiek van het dagblad dus. En de data achter de kaart kan ook bekeken of gedownload worden door op een rode stip te klikken.

    • Jules Seegers