David Beckham (37) kondigt zijn afscheid bij LA Galaxy aan

David Beckham heeft vannacht bekendgemaakt dat hij nog dit jaar de Amerikaanse voetbalclub LA Galaxy zal verlaten. De wedstrijd tegen Houston Dynamo om de MLS Cup, tussen de beste ploegen uit het westen en het oosten van de Verenigde Staten, wordt zijn laatste optreden voor de profclub uit Californië.

„Ik heb een geweldige tijd gehad bij LA Galaxy, maar ik wil nog één keer een andere uitdaging zoeken voordat ik stop met voetballen”, verklaarde de 37-jarige Beckham vannacht zijn besluit.

Eerder werd de 115-voudig international van Engeland in verband gebracht met een overgang naar de voetbalcompetitie in Australië, maar Beckhams management ontkent stellig een aanstaande transfer naar Down Under.

Beckham was de eerste designated player in de Noord-Amerikaanse profcompetitie MLS. Speciaal voor hem werd de ‘Beckhamregel’ geïntroduceerd die clubs in staat stelt voetballers met extra kwaliteiten te contracteren zonder te voldoen aan het salarisplafond dat elke Amerikaanse club moet nakomen.

Mede dankzij de oud-vedette van Manchester United, Real Madrid en AC Milan werd voetbal in de Verenigde Staten elk jaar populairder. Maar ondanks Beckhams inbreng blijft het Europese soccer in de schaduw staan van de typisch Noord-Amerikaanse volkssporten honkbal, basketbal, ijshockey en American football.