Aegon-directeur (59) bereikt pensioen

Financieel directeur Jan Nooitgedagt van Aegon legt volgend jaar mei zijn functie neer. De voormalige accountant kiest ervoor om op zijn 59ste met pensioen te gaan, zo heeft de verzekeraar vanochtend bekendgemaakt. Het relatief vroege vertrek van Nooitgedagt – de pensioengerechtigde leeftijd wordt in Nederland stapsgewijs verhoogd van 65 naar 67 jaar – is een traditie bij Aegon. De voorganger van Nooitgedagt, Jos Streppel, verliet ook op 59-jarige leeftijd het verzekeringsconcern. Bij Aegon kunnen bestuurders ervoor kiezen op hun 60ste of op hun 62ste met pensioen te gaan. „Het vertrek van Nooitgedagt is in lijn met zijn pensioenafspraken”, licht een woordvoerder toe. Voormalig topman Don Shepard bleef aan de lange kant, hij vertrok in 2008 in het jaar dat hij 62 werd. Zijn voorganger Kees Storm verliet Aegon toen hij zestig was. Nooitgedagt wordt opgevolgd door de Canadees Darryl Button. Hij wordt in mei 2013 op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering voorgesteld als opvolger.