Zeges voor Barça, Real

Barcelona en Real Madrid behaalden simpele thuisoverwinningen.

Rotterdam. FC Barcelona en Real Madrid hebben dit weekend eenvoudig gewonnen in de Spaanse competitie. Barcelona won, mede dankzij twee goals van Lionel Messi, met 3-1 van Real Zaragoza. Real Madrid versloeg Athletic Bilbao met 5-1. Barcelona houdt na twaalf speelronden een flinke voorsprong op Real, dat derde staat. Het verschil op de ranglijst bedraagt acht punten. Atlético Madrid staat tweede. Messi toonde tegen Zaragoza nog maar eens aan een klasse apart te zijn. Hij bracht met doelpunten in de zestiende en zestigste minuut zijn totaal dit seizoen op zeventien goals. Ook had de Argentijn een aandeel in de 2-1 na een half uur spelen van Alexandre Song. Paco Montanes had even daarvoor Zaragoza op 1-1 gezet. Novum