Wereldwijd vormen honderden kinderen levend alfabet voor goed doel

Met massa’s kinderen over de hele wereld een kleurrijk alfabet vormen en daarmee een nieuwe toekomst voor die wereld schrijven. Dat is de missie van het ABCharity fotoproject.

Voor elke letter uit het alfabet gaan in 24 verschillende landen groepen van minimaal 250 lokale kinderen samen op de foto. In onderstaand filmpje bouwen 500 lachende en dansende kinderen in de woestijn van Namibië de letter B. De letter A werd al gevormd op Blauberg Beach in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad.

http://youtu.be/gbAmGoCyXCk

Het ABCharity fotoproject is een initiatief van de Zweedse reclame- en modefotograaf Filip Cederholm en de Canadese kunstenares Ashley Cooper. De kunstenaars verkopen de foto’s van de letters via hun iLOVE foundation. Als het hele alfabet klaar is, kunnen bedrijven bijvoorbeeld een combinatie van de letters in hun naam bestellen. De opbrengst gaat naar liefdadigheidsprojecten voor kinderen over de hele wereld.

Het alfabetproject maakt onderdeel uit van Peace Love & Photography. Onder deze naam trekken Cederholm en Cooper vier jaar lang de wereld rond en maken ze onderweg speciale foto’s. Het koppel hoopt hiermee in totaal 10 miljoen dollar op te halen tegen december 2016.

Een ander onderdeel van het wereldproject is Face the Peace. Hiervoor maakt Cederholm foto’s van bekende mensen terwijl ze het V-vredesteken maken. Als eerste was de Zuid-Afrikaanse aartsbisschop Desmond Tutu aan de beurt.

    • Joke Beeckmans