Van der Sar directeur marketing Ajax, Kinsbergen algemeen directeur

"Op termijn" moet Van der Sar de grote baas worden bij de regerend landskampioen. Foto ANP / Ilvy Njiokiktjien

Edwin van der Sar gaat als directeur marketing aan de slag bij Ajax. Hij moet in het kielzog van Michael Kinsbergen, vandaag benoemd tot nieuwe algemeen directeur bij de landskampioen, uitgroeien tot hoofd van de directie. Van der Sar en Kinsbergen treden toe tot de directie waar verder financieel directeur Jeroen Slop en directeur voetbalzaken Marc Overmars deel van uitmaken.

De 42-jarige Van der Sar is met 140 interlands recordinternational van Oranje. Hij begon zijn carrière bij de Amsterdammers, waar hij 311 duels onder de lat stond. Van der Sar sloot vorig jaar zijn carrière af bij Manchester United en behaalde daarna het diploma International Master of Sport Management aan de Johan Cruyff Institute of Sport Studies.

‘Op termijn algemeen directeur’

Hans Wijers, hoofd van de raad van commissarissen van Ajax, ziet in Van der Sar een toekomstig algemeen directeur.

“Van der Sar heeft niet alleen een geweldige staat van dienst in het internationale topvoetbal, maar hij bezit tevens het natuurlijk leiderschap en de potentie om op termijn algemeen directeur van Ajax te worden.”

De ondernemer en investeerder Michael Kinsbergen, voormalig CEO van webanalytics service Nedstat, gaat de komende jaren zowel de directie en de voltallige organisatie leiden en daarnaast Van der Sar begeleiden in zijn verdere ontwikkeling. “Ik spreek namens de voltallige raad van commissarissen het vertrouwen uit dat we met deze directie de komende jaren stap voor stap kunnen werken aan de verdere groei van Ajax”, zegt Weijers.

Van der Sar wordt op 31 december tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders toegevoegd aan het directieteam. Ook Kinsbergen en Overmars worden dan benoemd als mededirecteuren.