Titelstrijd Formule 1 beslist in slotrace volgende week

De strijd om de wereldtitel in de Formule 1 wordt volgende week tijdens de slotrace in Brazilië beslist. Sebastian Vettel werd gisteren tijdens de Grote Prijs van de Verenigde Staten in zijn Red Bull tweede achter de Britse ritwinnaar Lewis Hamilton – onvoldoende om nu al de wereldtitel te prolongeren.

Fernando Alonso eindigde met zijn Ferrari direct achter WK-leider Vettel op de derde plaats. Het verschil tussen de Duitser en de Spanjaard is nu dertien punten, een week voor de slotrace volgende week in São Paulo.

Vettel was gisteren op het nieuwe circuit van Austin (Texas) gestart van pole position, maar moest in het tweede deel van de race de snellere Hamilton laten voorgaan. Mede doordat Vettels teamgenoot Mark Webber was uitgevallen, kon de als zevende gestarte Alonso uiteindelijk als derde eindigen. De Spanjaard manoeuvreerde zich al snel naar de vierde positie. Vlak nadat hij van Webbers uitvallen had geprofiteerd, passeerde Hamilton op de voorste rij Vettel.

Voor Hamilton was het zijn vierde seizoenszege. De Brit van McLaren staat vierde in de WK-stand, achter Kimi Raikkonen van Lotus. Net als Hamilton maakt de Fin geen kans meer op de titel. Het is de 27ste keer in de historie van de Formule 1 dat het wereldkampioenschap in de laatste race wordt beslist.