Spinvis wordt gastdocent aan TU Delft

Onder de noemer Artis ZOOmeravonden is de Amsterdamse dierentuin in juni, juli en augustus elke zaterdag tot zonsondergang open en kunnen bezoekers genieten van live-muziek, theater en andere activiteiten. Zaterdag traden muzikant Spinvis ( foto) en schrijver Simon Vinkenoog op in Artis. Ter ere van de tachtigste verjaardag van Simon Vinkenoog brengen ze gezamenlijk een boek en cd op de markt.
Onder de noemer Artis ZOOmeravonden is de Amsterdamse dierentuin in juni, juli en augustus elke zaterdag tot zonsondergang open en kunnen bezoekers genieten van live-muziek, theater en andere activiteiten. Zaterdag traden muzikant Spinvis ( foto) en schrijver Simon Vinkenoog op in Artis. Ter ere van de tachtigste verjaardag van Simon Vinkenoog brengen ze gezamenlijk een boek en cd op de markt. Spinvis tijdens een optreden in Artis in 2008. Foto ANP / Marcel Hemelrijk

Erik de Jong, beter bekend als liedjeskunstenaar Spinvis, wordt gastdocent aan de TU Delft. De muzikant is door de technische universiteit aangesteld als ‘Cultural Professor’, maakte rector magnificus Karel Luyben vandaag bekend.

Spinvis wil met de studenten bouwen aan een “organisch bouwwerk”, gebaseerd op een verhaal dat hij schrijft. Inspiratiebron is de naïeve architectuur van postbode Ferdinand Cheval (wiki), die 33 jaar lang bouwde aan ‘Le Palais Idéal’ in Hauterives, Frankrijk (zie hieronder). De geselecteerde studenten werken onder leiding van de muzikant drie maanden aan de opdracht. Het professorschap begint op 15 maart met een openbare lezing.

Spinvis is onder meer bekend van zijn albums ‘Dagen van Gras, Dagen van Stro’, ‘Goochelaars en Geesten’ en ‘Tot ziens, Justine Keller’. Hij won onder meer de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het beste theaterlied en de Popprijs.

Spinvis is de vierde Cultural Professor van de TU Delft. Zijn voorgangers waren Floris Visser, Youp van ’t Hek en Vincent Mentzel.

Spinvis op de laatste editie van Lowlands:

‘Le Palais Idéal’ in het Franse Hauterives:

    • Marije Willems