Redelijk kalm

Het natste herfstweer vinden we momenteel op de Britse eilanden en in Italië en omstreken. In die regio's zijn storingen en lagedrukgebieden aanwezig, waardoor plaatselijk veel regen valt. Bovendien is het in Ierland en Schotland tamelijk onstuimig, met daar dinsdag kans op stormwinden.

Bij ons blijft het redelijk kalm. Wel schuift in het midden van de week een regenzone binnen. Deze maandagavond is het op de meeste plekken bewolkt, soms nog wat nevelig en langs de noordkust is wat gemiezer mogelijk. De wolkendeken verhindert een sterke temperatuursdaling, vandaar dat de minimumwaarden rond 7 of 8 graden schommelen.

Morgen schuift vanuit Frankrijk en België steeds wat drogere lucht binnen. De zuidelijke wind is veelal matig, 3 tot 4 Bft, en het wordt vrij vriendelijk herfstweer met bij tijden zonneschijn. De temperatuur komt op 10 tot 12 graden uit. Ondertussen regent het aan de overzijde van de Noordzee flink en die neerslag komt onze kant uit. In de loop van woensdag schuift de regen via het westen binnen, waarbij het de vraag is in hoeverre die neerslag voor zonsondergang ook het oosten en zuidoosten bereikt. Bovendien gaat de fut er wat uit, waardoor tijdens de oostwaartse verplaatsing de regenintensiteit afneemt. Na de neerslag is het waarschijnlijk een paar dagen overwegend droog. Met wederom het risico dat mist de zon danig in de weg zit.