Maurits Hendriks treedt in vaste dienst NOC*NSF

Maurits Hendriks blijft technisch directeur bij sportkoepel NOC*NSF. Zijn aflopende contract wordt omgezet in een vast dienstverband.

Daarmee is sprake van een trendbreuk. NOC*NSF sloot altijd een contract voor vier jaar met de technisch directeur. Volgens algemeen directeur Gerard Dielessen wordt daarvan afgeweken „om de topsport structureel op olympisch niveau te krijgen.” Daarvoor moet je volgens hem ruimschoots de tijd nemen.

De directeur spreekt tegen dat Hendriks een vaste baan is aangeboden ter compensatie van zijn wens om meer geld. Hoewel Dielessen ontkent dat hij met Hendriks over een hogere beloning heeft onderhandeld, wilde de technisch directeur het succes van de Spelen in Londen wel degelijk gehonoreerd zien.

Hendriks is niet automatisch meer chef de mission tijdens de Zomerspelen in Rio de Janeiro. Die taak heeft NOC*NSF ontkoppeld van de functie van technisch directeur. De chef de mission voor Rio zal wel uit de staf van NOC*NSF komen. Dat kan in principe Hendriks zijn, maar bij voorkeur niet. Hendriks blijft wel chef de mission voor de Winterspelen van 2014 in Sotsji.