ManUnited koploper af na nederlaag tegen Norwich

Manchester City neemt de koppositie in de Premier League over.

Rotterdam. Manchester United is zaterdag de eerste plek in de Premier League kwijtgeraakt aan Manchester City. Met aanvaller Robin van Persie in de basis verloor ManUnited de uitwedstrijd bij Norwich City met 1-0. Anthony Pilkington maakte een half uur voor tijd het enige doelpunt.

De ploeg van coach Alex Ferguson, die de Nederlandse verdediger Alexander Büttner buiten de selectie had gelaten, staat nu tweede. Manchester City, dat zaterdag met 5-0 won van Aston Villa, heeft een punt meer dan de stadsrivaal. Norwich, dat onlangs thuis ook al won van Arsenal, staat door de zege niet langer in de degradatiezone (dertiende).

Norwich City-middenvelder Pilkington speelde in het verleden in de jeugd van Manchester United. Ferguson zei vorige week al dat hij zich niet kon herinneren dat Pilkington vroeger voor United had gespeeld. „Ik was toen nog maar vijf jaar oud, dat zal de reden zijn”, zei de middenvelder zaterdag na het duel waarin hij de winnende treffer had gemaakt.

United speelde een slechte wedstrijd tegen Norwich City. „We zijn teleurgesteld, maar zij verdienden het”, zei Ferguson tegen ESPN. „We hebben slechts één of twee halve kansen gehad.”

West Bromwich Albion verraste zaterdag Chelsea met 2-1. Arsenal versloeg aartsrivaal Tottenham Hotspur met 5-2. Spits Emmanuel Adebayor zette de Spurs nog verdiend op voorsprong, maar maakte even daarna een te harde tackle op Santi Cazorla en kreeg rood. The Gunners wonnen vervolgens redelijk simpel van Tottenham. Novum, Reuters