Kijktips

None

Film

Hadewijch (Bruno Dumont, 2009, F).

Film over de zoektocht naar het hogere en de grens tussen extase en extremisme. In de beginscènes is Céline (Julie Sokolowski) een novice met de naam Hadewijch in een klooster waar ze wanhopig poogt één te worden met Christus, net zoals haar naamgeefster, de dertiende-eeuwse mystica. De moeder-overste raadt haar aan terug te keren naar de wereld. In Parijs maakt ze kennis met Nassir (Karl Sarafidis) en raakt in de ban van zijn preken en radicale visie op het martelaarschap. Dumont stelt vooral vragen en ziet af van pasklare antwoorden. Arte, 22.05-23.45u.

Informatief

De Slag om Brussel: De Europese megastalsubsidie

. Reportage over de gevolgen van de bouw door een Amerikaans bedrijf van megavarkensstallen in Roemenië, met EU-subsidie. Ned.2, 20.25-21.00u.

De kolonisten van Hebron.

Op de westelijke Jordaanoever ligt Hebron, stad van 120.000 inwoners. Midden in die stad hebben Joodse Israëliërs een illegale nederzetting gesticht. Ontruimde Palestijnse huizen dienen er als vestingmuren; het Israëlische leger beschermt hen. Esther Hertog huurde er een caravan en filmde het dagelijks leven. Ned.2, 21.00-22.00u.

Amusement

Les hommes de l’ombre.

Eerste twee delen van thrillerserie. De Franse president is het slachtoffer van een aanslag; binnen 35 dagen moet een nieuwe gekozen worden. In de race naar het kandidaatschap zorgt premier Deleuvre (Philippe Magnan) voor strategisch voordeel door informatie over de aanslag achter te houden. Simon Kapita (Bruno Wolkowitch), vriend en voormalig communicatieadviseur van de president, is daarvan op de hoogte en besluit tussenbeide te komen. Hij gaat op zoek naar een kandidaat die Deleuvre kan verslaan. Met Nederlandse ondertiteling.TV5, 18.35-20.10u.