Hij raakt de grond niet, deze Goal van het Weekend uit Brazilië

We beginnen met een wonderkind. Zestien jaar oud, onthoud de naam: Alen Halilovic van Dinamo Zagreb. Van wie u waarschijnlijk nooit meer gaat horen, maar wát een streep: Kiros, uit de Braziliaanse derde divisie. Reeds gearriveerd maar ook nog erg jong is André Schürrle (Leverkusen) met een fantastisch schot.

Dan dit. Soms is het niet het doelpunt, maar de voorbereiding. Likkebaarden met Manuel Fernandes (Besiktas). Alberto Gilardino, 30 jaar maar ‘afgezakt’ naar Bologna, kan het nog. En dit is toch ook genieten: sluwheid ten top door Patricio Rodriguez (Santos).

Maar de meest briljante uitvoering kwam dit weekend van Lincoln Cássio de Souza Soares. Ofwel gewoon Licoln, ooit Schalke 04, nu bij Coritiba. Maar wat maakt het uit? Klasse:

http://youtu.be/6dB-4NVcw2c

    • Jules Seegers