Heracles blijft scoren op eigen kunstgras

Heracles Almelo blijft dit seizoen bijzonder trefzeker op het eigen kunstgrasveld in Almelo. De ploeg van trainer Peter Bosz won gisteren met 5-1 van degradatiekandidaat Roda JC.

Daarmee heeft Heracles in zeven thuiswedstrijden 21 doelpunten gemaakt – een gemiddelde van drie treffers per wedstrijd. In zes uitduels scoorde de ploeg ‘slechts’ acht keer, waarvan drie op het kunstgras van PEC Zwolle en de andere vijf op natuurgras.

Roda JC behoudt een punt voorsprong op een andere Limburgse club in de onderste regionen: VVV uit Venlo. De ploeg van trainer Ton Lokhoff verloor zaterdagavond in de Arena met 2-0 van Ajax. Ajax spaarde zijn krachten voor het Champions Leagueduel tegen Borussia Dortmund, komende woensdag in de Arena. De landskampioen blijft gedeeld vierde, met negen punten achterstand op koploper PSV.

Vitesse blijft derde, met vijf punten minder dan PSV en twee minder dan FC Twente. Gisteren won Vitesse de derby met 4-1 van NEC, dat het uitduel met acht man beëindigde. Victor Palsson kreeg vlak voor rust rood, waarna in de laatste tien minuten ook Rémy Amieux en Ryan Koolwijk naar de kant moesten.