Gouden badjas

Wie: Anne-Rixt Gast (24 jaar) studeert mode aan de Gerrit Rietveld Academie, is doorhost voor Club Trouw en is freelance kostuumontwerper voor theater

Waar: Café Ludwig, Amsterdam

Wat: Badjas met print

Hoe duur: 2 euro in een loods gekocht, tweedehands

Waarom:„Ik vind de kleur en de print heel mooi. Lekker vurig. En het rechte model; prachtig. Ik hou van goud, ik ben net een piraat.”

„Al heel jong wilde ik mij graag ordinair kleden. Dus een kuif in mijn haar, lakschoenen, hakken en LA Gears. Ik kom van goede huize en dat ordinaire, dat vonden mijn ouders maar niets. Ik heb ze behoorlijk teruggepakt. Het begon met tatoeages op mijn handen toen ik achttien was. Die liet ik zetten in Brazilië. Ik dacht: ik neem meteen een duidelijk plek.

„Het liefst wil ik allemaal gouden tanden in m’n mond. Maar daar heb ik helaas geen geld voor. Ik heb een gouden tand gehad. Die liet ik in de Amazone zetten bij een indianenstam. Helaas viel die tand uit.

„Ik ben altijd gefascineerd geweest door andere culturen, vooral de Surinaamse en Antilliaanse cultuur spreken me aan. Waar dat vandaan komt, weet ik niet. Ik ben, denk ik, in het verkeerde lichaam geboren. Echt, ik hou van kokosnoten, ik ga alleen op vakantie naar tropische landen en ik luister alleen naar tropische muziek, waar ik de hele dag op dans.

„Mijn stijl is een kruising van twee van mijn idolen: Michele Lamy en Blac Chyna. De eerste is de vrouw van mijn favoriete ontwerper Rick Owens. Lamy is een soort opperheks, haar handen zijn helemaal getatoeëerd en haar mond zit vol met goud. Blac Chyna is een paaldanseres met hele dikke billen. Ook zij heeft veel tatoeages.

„Ik vind het een uitdaging om niet in een hokje te passen. Het is namelijk veel makkelijker om ergens bij te horen dan omgekeerd. Dus als het goed is, pas ik nergens echt bij. Gothics vinden mij raar omdat ik te ordinair ben, Rick Owens zou mij raar vinden, omdat ik Louis Vutton draag en Louis Vutton vindt mij raar, omdat ik niet chic genoeg ben.

„Ik ben heel creatief. Ik teken graag, waaronder mijn eigen kleding. Ik haal mijn inspiratie uit architectuur, zo is Oscar Niemeyer mijn favoriete architect. Ik wil ooit mijn eigen label beginnen, onder de naam Trixie of Foxy Trix. Trixy is al jaren mijn bijnaam, maar daar moest iets meer pit bij. De rapster Foxy Brown is een van mijn idolen, dus dat werd Foxy Trix. Op de gouden ketting die mijn vriend mij gaf, staat Foxytrixxx. De drie x-en maken het extra funky.”