In beeld

Zaak-Vaatstra lijkt opgelost

De dna-match zou 100 procent zijn en de verdachte is gearresteerd: de moordzaak rond Marianne Vaatstra, in 1999 dood gevonden in een weiland nabij haar Friese woonplaats Zwaagwesteinde, lijkt eindelijk te kunnen worden gesloten. En dit na het grootste verwantschapsonderzoek in de Nederlandse geschiedenis dat deze herfst plaatsvond.
Media doen verslag in Zwaagwesteinde, nadat bekend is geworden dat er een verdachte is aangehouden in de moordzaak rond Marianne Vaatstra.
ANP / Koen van Weel
Een roos op het monument ter nagedachtenis aan de in 1999 vermoorde Marianne Vaatstra en andere slachtoffers van geweld.
ANP / Koen van Weel
Een van de deelnemers aan het grootschalig dna-verwantschapsonderzoek in de zaak-Vaatstra heeft zijn klompen neergezet bij de deur van sporthal De Sikkemahal.
ANP / Koen van Weel
September 2012, een medewerker van de Forensische Opsporing plaatst dozen vol dna-monsters in een auto.
ANP / Koen van Weel
Bauke Vaatstra (R), de vader van Marianne, verlaat de Sikkemahal nadat hij wangslijm heeft laten afnemen voor het dna-verwantschapsonderzoek dat nu de dader lijkt op te leveren.
ANP / Koen van Weel
Bauke Vaatstra, de vader van Marianne, staat de pers te woord nadat hij wangslijm heeft laten afnemen voor het eerste grootschalige dna-verwantschapsonderzoek in Nederland.
ANP / Koen van Weel
Het graf van Marianne Vaatstra in haar woonplaats Zwaagwesteinde.
ANP / Koen van Weel
De recherche vandaag bij de boerderij van de 44-jarige man die op basis van een dna-match werd aangehouden.
ANP / Catrinus van der Veen
De recherche heeft vandaag in Oudwolde de omgeving afgezet rond de boerderij van de verdachte in de zaak rond de moord op Marianne Vaatstra in 1999.
ANP / Catrinus van der Veen
De vlag hangt uit nadat vandaag bekend is geworden dat er een verdachte is aangehouden in de moordzaak rond Marianne Vaatstra.
ANP / Koen van Weel
Oktober 1999, dorpsbewoners staan vrijdag bij het graf van de vermoorde Marianne Vaatstra. De Familieleden van het meisje legden in Zwaagwesteinde een verklaring af.
ANP / Cor Mulder
De Telegraaf van zaterdag 29 april 2006: de moord op Marianne Vaatstra moet met veel moeite en inspanning alsnog kunnen worden opgelost. Dat concludeert oud-rijksrechercheur Akerboom die in opdracht van Kamerlid Hilbrand Nawijn naar de zaak keek. Nawijn wil daarom dat er een nieuw opsporingsonderzoek komt.
ANP / Olaf Kraak
De brief die ruim achtduizend mannen in Noord-Friesland in de bus kregen om vanaf eind september deel te nemen aan het verwantschapsonderzoek.
ANP / Catrinus van der Veen
Politiepersoneel kreeg instructies tijdens de generale repetitie van het DNA-onderzoek voor de moordzaak van Marianne Vaatstra.
ANP / Catrinus van der Veen
Een medewerker van de Forensische Opsporing verlaat de Sikkemahal met een doos dna-monsters.
ANP / Koen van Weel
Een man stampt zijn laarzen schoon bij de Sikkemahal in Zwaagwesteinde voordat hij zijn dna afgeeft.
ANP / Koen van weel