Hè hè. Het conflict tussen de KRO en DWDD is eindelijk opgelost

De KRO en De Wereld Draait Door hebben eindelijk hun strijdbijl begraven na het Boer-Zoekt-Vrouw-debacle van de afgelopen weken. In een goed gesprek zouden de twee partijen het een en ander hebben uitgesproken, aldus een KRO-woordvoerder. Of Yvon Jaspers binnenkort weer zal aanschuiven als tafeldame bij het VARA-programma is nog maar de vraag.

Veel laat de KRO echter niet los over het gesprek. “Het conflict is opgelost”, is het enige wat tot nu toe naar buiten is gekomen. Meer details wilde de omroep niet geven, behalve dat een gesprek heeft plaatsgevonden tussen beide partijen.

Yvon Jaspers zat vanavond alweer aan tafel bij DWDD:
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Eerder stelde de KRO dat DWDD een ‘onbetrouwbare partner’ was, omdat het programma beelden uitzond van Boer Zoekt Vrouw terwijl dit verboden was. Ook werden uitzendingen nabesproken door onder meer door boeren na te laten spelen door cabaretiers. Birgit Jansen, woordvoerder van de KRO, over de praktijken van DWDD:

“Zowel RTL Boulevard, De Wereld Draait Door en Shownieuws hebben vorige week toestemming gevraagd voor beeldmateriaal en dat hebben we aan alledrie niet gegeven. (…) De Wereld Draait Door heeft dat beeldmateriaal toch uitgezonden en dat doe je niet. (…) Als je één fragment uit de context haalt en er zoals vorige week zo over doorpraat, dan willen we onze deelnemers daar tegen beschermen.”

De meest recente uitzending van De Wereld Draait Door met boer Aad’ van Boer Zoekt Vrouw

Lucky TV met als onderwerp Boer Zoekt Vrouw

    • Jeannine Julen