Video: eerbetoon aan de flamboyante wereldstad Hongkong

Flamboyant, kosmopolitisch, dynamisch. Hongkong is het allemaal.

Vimeo-gebruiker Gregory Kane, die zes jaar woonde in deze wereldstad, maakte onderstaande afscheidsvideo - ‘a farewell love letter’ - als prachtig eerbetoon.

So Long, My Hong Kong from Gregory Kane on Vimeo.

Even ter achtergrond…

Vijftien jaar geleden droegen de Britten hun kroonkolonie Hongkong over aan China. Simpelweg omdat het oude huurcontract verliep. Beijing stemde in met een ‘status aparte’, die bezegeld werd door een soort grondwet (Basic Law).

In de stad geldt de bestuurlijke formule ‘één land, twee systemen’, wat inhoudt dat Hongkong zijn eigen politieke systeem heeft en niet rechtstreeks wordt onderworpen aan het gezag van de communistische partij in Beijing. Hoewel de stad vrijer is dan het vasteland, blijkt de werkelijkheid vaak weerbarstiger.