Illegaal housefeest beëindigd in Bergen op Zoom

De politie heeft vanochtend een illegale houseparty met 250 bezoekers in Bergen op Zoom beëindigd. Voor het feest in een leegstaand bedrijfspand aan de Vierlinghweg was geen vergunning verleend, meldt persdienst Novum. Ook was er volgens de politie brandgevaar omdat de ruimte met kaarsen werd verlicht.

Een beveiliger had de politie gewaarschuwd toen hij zag dat er een houseparty gaande was. Het feest bleek aangekondigd via onder meer sociale media. Daarop was ook aangekondigd dat de entree vijf of acht euro zou bedragen.

Toen de politie merkte dat meer bezoekers in aantocht waren, werd het bedrijventerrein afgezet. Burgemeester Han Polman werd geïnformeerd en besloot op het politiebureau het feest te beëindigen.

Toen de organisatie het bevel kreeg te stoppen, gingen veel bezoekers uit zichzelf weg. De brandweer hielp door het terrein te verlichten. Omdat de muziek bleef spelen en zeventig bezoekers in het pand bleven, werden uiteindelijk veertig agenten uit Noord-Brabant en Zeeland ingezet om hen naar buiten te halen. De draaitafels en een mengpaneel zijn in beslag genomen.

    • Marije Willems