Ziekenhuis uit Spijkenisse wil praten met nabestaanden

In het Ruwaard van Putten Ziekenhuis overleden mogelijk hartpatiënten na verkeerde diagnoses. Het ziekenhuis wil nu dat een onderzoekscommissie met de nabestaanden gaat praten om uitleg te geven over het onderzoek of andere zaken te bespreken. Foto Hollandse Hoogte / Arie Kievit

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis, waar mogelijk hartpatiënten zijn overleden na verkeerde diagnoses, wil in gesprek met de nabestaanden van de slachtoffers. Ze kunnen zaken bespreken met een nog te vormen commissie die alle gevallen moet gaan onderzoeken, laat het ziekenhuis in Spijkenisse weten, meldt Novum.

De commissie krijgt een onafhankelijke voorzitter. Het ziekenhuis wil de bevindingen van de commissie bovendien gebruiken om de veiligheid van patiënten te verhogen en betere zorg te bieden.

In het ziekenhuis overleden twee jaar geleden 54 patiënten aan hartfalen of een hartaanval, meer dan het landelijk gemiddelde. Cardiologen zouden foute diagnoses hebben gesteld en de kansen van een behandeling verkeerd in hebben geschat. Ook zouden jarenlang fouten zijn gemaakt bij stervenshulp aan patiënten.

De hartafdeling van het ziekenhuis werd dinsdag gesloten vanwege het hoge sterftecijfer en staat sinds woensdag onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

    • Anouk Eigenraam