Uitgelicht zaterdag

Film

Salt (Philip Noyce, 2010, VS). Goed gemaakte, opwindende nonsensfilm. Angelina Jolie speelt de overtreffende trap van haar eerdere actieheldinnen als Lara Croft en Fox uit Wanted. Ze ontsnapt moeiteloos uit een zwaar bewaakt CIA-gebouw, weet dodelijk wapentuig te construeren uit een bureaustoel en wat flessen chemicaliën, springt in een liftschacht moeiteloos van etage naar etage en ontkomt altijd op miraculeuze wijze aan haar achtervolgers. RTL5, 20.00-22.05u.

Alles is liefde (Joram Lürsen, 2007, NL). Romantische komedie in Sinterklaastijd die is geconcipieerd met een schuin oog naar Love Actually. Lürsens film heeft vaart, geestige, natuurlijk klinkende dialogen en roerende momenten. De simpele maar doeltreffende boodschap: het is met de liefde net als met Sinterklaas – je moet erin geloven. Met Carice van Houten, Anneke Blok, Daan Schuurmans, Michiel Romeyn. Ned.3, 21.55-23.55u.

The History Boys (Nicholas Hytner, 2006, GB). Highschool-komedie waarin acht pientere leerlingen worden klaargestoomd voor het toelatingsexamen van Oxbridge. Een oudere leraar leert ze om na te denken; de jongere leert ze om slim te zijn en de toelatingscommissie te imponeren. Het tijdsbeeld van de film is onbepaald, ondanks een soundtrack met nummers van New Order, The Smiths en Echo & the Bunnymen. RTL8, 22.00-00.15u.

Night of the Living Dead (George A. Romero, 1968, VS). Klassieke lowbudget-griezelfilm over vleesetende zombies gaf subversieve draai aan menig horrorconventie en werd sindsdien gretig nagevolgd. BBC 2, 03.25-05.00u.

Informatief

Kingdom of the Forest. Natuurdocumentaire over de laatste resten oerbos in Europa. Die zijn nog hoofdzakelijk te vinden in Duitsland, Engeland en Oost-Europa. Er huist een overvloed aan onder meer wilde zwijnen, edelherten, vossen en uilen. Canvas, 19.00-20.00u.

Abenteuer Siberien. Documentaire over de immense natuur van Siberië en de geschiedenis van Duitse kolonisten die zich er in de achttiende eeuw vestigden. Arte, 20.15-21.45u.

Mannen van een zekere leeftijd. Viggo Waas, Peter Heerschop, Gijs Scholten van Asschat, Henkjan Smits, Joep van Deudekom en Prem Radhakishun praten over de levensfase waarin zij verkeren, consulteren deskundigen en doen tests.RTL4, 22.20-23.00u.

Amusement

The Rolling Stones. De Britse rockgroep bestaat vijftig jaar en dat wordt vanavond gevierd. Na de documentaire Crossfire Hurricane (morgenavond ook op Canvas) volgt om 00.15u een compilatie van clips waarin o.a. Gene Pitney, Thelma Houston en Patti Smith covers uitvoeren. Tot besluit om 01.15u de concertfilm Rock and Roll Circus uit 1968, waarin naast de Stones ook John Lennon en Yoko Ono, Eric Clapton, The Who, Marianne Faithfull, Taj Mahal en Jethro Tull optreden. BBC 2, 23.15-02.20u.

Sport

Formule 1: GP van de Verenigde Staten. Verslag van de kwalificatieraces op het Circuit of The Americas, de allereerste in de VS speciaal voor de Formule 1 aangelegde racebaan in Wandering Creek, niet ver van de Texaanse hoofdstad Austin.RTL7, 18.55-20.15u.

Radio

Zaterdagmatinee – Live. Mozarts Die Zauberflöte, rechtstreeks uit het Concertgebouw. Uitvoerenden: de Akademie für Alte Musik en het RIAS Kammerchor o.l.v. René Jacobs, met o.a. Miah Persson (sopraan) Topi Lehtipuu (tenor) en Marcos Fink (bas). Radio 4, 13.02-17.00u.