Toneel

Henrik Ibsens Nora, Toneelgroep Amsterdam. Regie Thibaud Delpeut Inl: tga.nl

NRC HandelsbladIs dit de Nora van Ibsen? Hoe is het regisseur Thibaud Delpeut toch gelukt deze klassieke, fascinerende heldin uit de toneelliteratuur zo antipathiek en oninteressant te maken? Aan hoofdrolspeelster Halina Reijn ligt het niet. Die gooit haar grootse talent in de strijd om te kirren, te miauwen, te schreeuwen en onderdanig te zijn. Maar het verdwijnt allemaal in het zwarte gat van de bedoelingen van de regisseur. **

De TelegraafSoms zetten de acteurs halverwege een zin gekke stemmen op, dat geeft de voorstelling een mooie dynamiek en een surreële sfeer. Het schept misschien wel wat afstand, maar dat stoort helemaal niet. ****

TrouwHet is vooral Delpeuts cerebrale aanpak die het menselijke in de relaties buitensluit. Fnuikend ook voor de andere personages en hun belang voor de intrige. **