‘Tientallen kinderen komen om bij busongeluk in Egypte’

Bij een ernstig verkeersongeval in Egypte zijn vanochtend zeker vijftig kinderen om het leven gekomen. Een trein reed ten zuiden van hoofdstad Kairo in op de bus met kinderen die op dat moment de spoorwegovergang passeerde.

De kinderen waren in de leeftijd van vier tot zes jaar en waren op weg naar de dagopvang. In totaal zaten zo’n zestig kinderen in de bus. Een aantal kinderen is gewond geraakt of wordt nog vermist. Er zijn ook nog zeker een stuk of twintig gewonden.

Onduidelijk of spoorwegovergang wel of niet open was

Een dokter verklaarde vanochtend tegenover Reuters dat de bus het signaal had gekregen dat het de spoorwegovergang kon passeren. AP meldt juist dat de overgang niet open zou zijn geweest. Het is dus nog onduidelijk hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren. De spoorovergangbewaker was in ieder geval in slaap gevallen volgens Reuters. Het spoornetwerk in Egypte staat bekend om zijn gebrekkige onderhoud en slechte veiligheidssituatie.

De Egyptische minister van Transport is naar aanleiding van het ongeval opgestapt. De lokale gouverneur heeft direct een onderzoek naar het ongeluk ingesteld. President Morsi heeft de families van de slachtoffertjes steun toegezegd.

    • Pim van den Dool