Sinterklaas door tienduizenden onthaald in Roermond

Prinses Alexia tijdens de intocht van Sinterklaas in Scheveningen. Foto ANP / Koen van Weel

Sinterklaas is rond half één vanmiddag veilig aangekomen in Nederland. De goedheiligman zette samen met tientallen Zwarte Pieten voet aan wal in het Limburgse Roermond. Zo’n dertigduizend bezoekers, vooral kinderen, stonden de Sint op te wachten.

Burgemeester Henk van Beers van Roermond heette Sinterklaas officieel welkom, waarna hij aan een rondrit door Roermond begon. Tijdens de rondrit werd hij luid toegezongen door duizenden kinderen. De intocht was rechtstreeks op de televisie te zien in een extra lang Sinterklaasjournaal.

Vanwege de drukte heeft de politie in Roermond mensen vanmiddag opgeroepen vanwege de grote drukte niet meer naar de Vismarkt te komen. In de stad waren informatiepunten ingericht. Daar werden naast boekjes met het dagprogramma ook polsbandjes voor kinderen uitgedeeld, waarop ouders hun telefoonnummer konden zetten. Zo kunnen verdwaalde kinderen sneller hun ouders terugvinden. Verder zet de gemeente zo’n 130 man aan politie, beveiligers en stadstoezicht in.

Bekijk hieronder beelden van de intocht in Roermond:

Máxima in Scheveningen, lijk in water bij IJmuiden

Prinses Maxima woonde vanochtend met haar dochtertjes Amalia, Alexia en Ariane de intocht van Sinterklaas in Scheveningen bij.

Tijdens de intocht van Sinterklaas in IJmuiden lag vanmiddag enkele tientallen meters verderop een lijk in het water. Het lichaam werd te laat ontdekt om de intocht nog af te blazen, meldt de politie.

De politie plaatste schermen rond de boot aan de Steigerweg waaronder het lijk lag. Het lichaam wordt na de intocht uit het water gehaald. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. Ook kan de politie nog niets zeggen over de doodsoorzaak.

    • Pim van den Dool