P.F.Thomése, schrijver

Mooiste gekregen cadeau: „Een geitje van één dag oud. Ik moest naar de boer om melk voor haar te halen en gaf haar de fles. Ze stond op het grasveld voor ons huis. Op een dag is ze gestolen door de eerste Marokkanen die zich in Zaltbommel vestigden. Met een groot mes ritueel geslacht en in de pan gehakt. Ze ontkenden alles, die vleeseters.”

Mooiste gegeven cadeau: „Een zelf gefiguurzaagde brievenhouder voor mijn vader. Met een vakje voor de inkomende post en een vakje voor de uitgaande post. Ik heb hem zelf geverfd: azuurblauw van binnen, ultramarijn van buiten. De vakjes bleken net te klein om er brieven in te kunnen doen. Mijn vader is al drieëndertig jaar dood, ik heb het ding nog steeds.”

Schrijver Arnon GRUNBERG (1971). foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C== Eupen,Belgie, 26 september 2008
Schrijver Arnon GRUNBERG (1971). foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C== Eupen,Belgie, 26 september 2008 ©Vincent Mentzel 2008