Muziek

Kendrick Lamar: Good Kid m.a.a.d city (album verschenen bij Universal)

NRC HandelsbladHet is meesterproducer Dr. Dre wederom gelukt: met Kendrick Lamar heeft hij na Snoop Dogg, Eminem en 50 Cent ook nu weer de belangrijkste rapper van het moment onder zijn hoede. [...] Lamar verbindt met zijn warme stem en brede scala aan rijmtechnieken op grootse wijze de emoties met elkaar op deze moderne klassieker ****

De VolkskrantLamar heeft zijn raps zelf vakkundig van superieure, zeer origineel klinkende beats voorzien. Hij vertelt een doorlopend verhaal waar je bij elke beluistering meer in getrokken wordt. ****

Het ParoolLamar is een technisch begaafde rapper, maar bovenal een begenadigde verhalenverteller, die autobiografische anekdotes en observaties aan elkaar rijgt tot een meeslepend verhaal over een jongen die aan het getto wil ontsnappen. [...] Hiphopplaat van het jaar.*****