Mooie beelden van de verschrikkelijke storm Sandy

Toegegeven, we hebben natuurlijk al heel veel beelden en foto’s gezien van de ravage die de storm Sandy eind vorige maand aanrichtte aan de oostkust van de VS. Maar deze zwart-wit beelden in een filmpje zijn toch wel de moeite waard om te bekijken.

Rockets lunched by Palestinian militants towards Israel make their way from the northern Gaza Strip, Saturday, Nov. 17, 2012. The Israeli military says its "Iron Dome" rocket-defence system has shot down an incoming projectile bound for Tel Aviv. (AP Photo/Hatem Moussa)
Rockets lunched by Palestinian militants towards Israel make their way from the northern Gaza Strip, Saturday, Nov. 17, 2012. The Israeli military says its "Iron Dome" rocket-defence system has shot down an incoming projectile bound for Tel Aviv. (AP Photo/Hatem Moussa) Printscreen Eternal Storm

Toegegeven, we hebben natuurlijk al heel veel beelden en foto’s gezien van de ravage die de storm Sandy eind vorige maand aanrichtte aan de oostkust van de VS. Maar deze zwart-wit beelden in een filmpje zijn toch wel de moeite waard om te bekijken.

Mag je van iets dat zo verschrikkelijk is, wel iets moois maken, zo vraagt de maker van het filmpje ‘Eternal Storm’ zich af. De filmer weet het niet zeker laat hij in de begeleidende tekst weten van het filmpje, maar hij hoopt dat mensen het kunnen waarderen. “Art always helps” tenslotte.

De beelden zijn genomen in Far Rockaway, Staten Island, Coney Island en Astoria, een week nadat Sandy huishield aan de kust. President Obama bracht twee dagen geleden een bezoek aan het getroffen gebied om de herstelwerkzaamheden te bekijken. “Er moet nog steeds een hoop werk worden verzet”, zei woordvoerder van het Witte Huis Jay Carney. Duizenden inwoners van de regio New York zitten bijvoorbeeld nog zonder stroom.

New Yorkers zijn ondertussen nog altijd bezig de ravage op te ruimen van de storm. Veel van het afval uit Far Rockaway wordt gedumpt aan wat normaliter een strand is in het stadsdeel Queens. Jacob Riis Park doet momenteel dienst als tijdelijke vuilstortplaats zodat de straten straks in ieder geval weer overal begaanbaar zijn.

Dat afval ongeacht de vernietigende oorzaak schitterend kan zijn, laat dit filmpje zien:

Eternal Storm from The Mutiny Company on Vimeo.

Bekijk hier eerdere beelden van de verwoestingen: