Monotoon novemberweer

Het rustige, vaak wat saaie en monotome novemberweer dat we in Nederland al een tijdje hebben, houdt de komende dagen in grote lijnen aan. Toch zit er even een korte pauze in. Vanavond en morgenochtend trekt een gebied met dikkere bewolking en regen over het land naar het oosten.

Op de weerkaarten zien we vanuit het westen een front dichterbij komen. De bewolking neemt vanmiddag toe, vanavond gevolgd door af en toe regen. De zuidelijke tot zuidwestelijke wind is matig, kracht 3 tot 4, en het wordt vanmiddag 8 tot 11 graden. Na de passage van de regen wordt het vanuit het westen weer droog, de gebieden tegen de oostgrens aan moeten tot in de middag wachten voordat daar de laatste regen is weggetrokken.

Uiteindelijk komt overal ook de zon weer even door. De zwakke tot matige wind waait uit richtingen tussen west en noord en met temperaturen tussen 8 en 10 graden is het wat koeler dan vandaag.

Na morgen krijgen we weer het rustige novemberweer zoals we dat de laatste dagen ook hebben gehad. Tussen een hogedrukgebied boven het Europese continent en lagedrukgebieden op de oceaan steekt een zuidelijke wind op die nog steeds relatief zachte, maar ook vrij vochtige lucht aanvoert. Maandag is de zon nog af en toe te zien, dinsdag en woensdag is er meer bewolking. Het wordt 7 tot 10 graden, in de nachten soms dichtbij nul.