Hamas vuurt raket af op Jeruzalem

Hamas heeft vrijdag een raket afgevuurd op de Israëlische hoofdstad Jeruzalem. De raket was gericht op het parlement, maar landde buiten de stad. Het luchtalarm ging af, er vielen geen slachtoffers. Het is voor het eerst sinds 1970 dat Jeruzalem onder vuur ligt.

Vrijdag werd ook een raket richting Tel Aviv geschoten. Die zou in de Middellandse Zee zijn beland. Een dag eerder vuurde Hamas ook al twee raketten af op Tel Aviv. Daarbij werd geen schade aangericht. Door de aankoop van Iraanse Fajr-5 raketten is Hamas in staat beide steden te raken.

De beschieting van Jeruzalem en Tel Aviv brengen een grondoperatie van het Israëlische leger in de Gazastrook dichterbij. Israël heeft gezegd dat het de luchtaanvallen op Gaza zal intensiveren. Ook zouden 75.000 reservisten zijn gevraagd zich voor te bereiden op mobilisatie.

Tot nu toe zijn 27 Palestijnen en 3 Israëliërs omgekomen bij de beschietingen. Onder de Palestijnse doden zijn 7 kinderen. (AP)